Een tijdje geleden kreeg ik een wafelijzer! En dan moeten er ook wafels gemaakt gaan worden…Echt een feestelijk ontbijt als je het mij vraagt! Je kunt er ook alle kanten mee op, eet deze wafels met jam, vers fruit (aardbeien met slagroom natuurlijk) of bak wat blauwe bessen mee.
Na een paar recepten uitgeprobeerd te hebben die wel lekker waren, maar niet geweldig vonden we dit recept! Het is een klein beetje meer werk door het apart kloppen van de eiwitten, goed te doen en zoveel lekkerder en luchtiger dan degene die we maakten zonder de opgeklopte eiwitten.
Ingrediënten:
220 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel zout
3 eieren, gescheiden
415 ml melk
120 ml zonnebloemolie
Bereiding:
1. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een beslagkom. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Meng de dooiers met de melk, roer dit door het bloemmengsel. Meng de olie er door heen en spatel als laatste rustig de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
2. Vul je wafelijzer met een laagje beslag en bak totdat ze goudbruin zijn. Bestrooi met poedersuiker.
Wafels
(Gebaseerd op een recept van Mr Breakfast)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
heerlijke wafels, ook erg lekker met geraspte (oude) kaas door het beslag....
Wat een lekker idee! Dank je wel!