Nou ja natuurlijk niet echt Japanse popcorn, maar wel met smaakmakers uit de Oosterse keuken!
Het ziet er feestelijk uit en de smaak is geweldig! Komt bij dat het gewoon gemaakt wordt met magnetron popcorn…veel makkelijker kan het niet worden 🙂
Ingrediënten:
1 zak magnetron popcorn, gezouten
3 eetlepels boter, gesmolten
1/2 theelepel sojasaus
1/4 theelepel suiker
20 gram Furikake
75 gram Japanse rijstcrackers
Bereiding:
1. Maak je popcorn klaar in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaaltje de gesmolten boter met de sojasaus en de suiker.
2. Meng het boter mengsel door de popcorn en daarna de furikake zodat deze aan de popcorn plakt. Meng als laatste de rijstcrackers erdoor en strooi er eventueel nog wat extra furikake over.
Japanse popcorn
(Gebaseerd op een recept van Two red bowls)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…