Categories: BakkenReceptenSnacks

Maltesers koekjes met extra chocolade

Deze Maltesers koekjes maakte ik alweer een tijdje geleden en ik kan niet wachten tot ik weer eens wat kan gaan bakken…

Zelf ben ik niet zo heel erg gek op Maltesers maar mijn dochter is er dol op! Toen ik het recept voor Maltesers koekjes voorbij zag komen dacht ik ook meteen dat die wel leuk waren om eens samen te gaan maken. Ik merk echt dat ze al steeds handiger wordt met afwegen en verdelen van het beslag.

Deze koekjes waren zo lekker dat ik de Maltesers nu zeker wel veel meer ben gaan waarderen 😉

Maltesers koekjes

Ingrediënten:

175 gram boter
110 gram fijne suiker
185 gram bruine basterd suiker
1 ei en 1 eigeel
185 gram bloem
3/4 theelepel bakpoeder
25 gram cacaopoeder
snufje zout
60 gram melkchocolade, gehakt
1 cup Maltesers

Bereiding:

1. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Verwarm de boter in een ruime pan totdat deze goudbruin wordt en er kleine bruine stukjes op de bodem van de pan liggen. Kijk hier precies wat ik bedoel. Laat daarna 15 minuten afkoelen in de beslagkom.
2. Wanneer de boter is afgekoeld roer je er de 2 soorten suiker door. Voeg het ei en het eigeel toe en meng totdat het beslag dikker en wat lichter van kleur wordt.
3. Meng nu kort de bloem, bakpoeder en cacaopoeder en het zout erdoor. Schep er als laatste de Maltesers door. Maak 12 koekjes van het deeg, plaats er 6 op iedere bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
4. Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze gebarsten zijn en een beetje gerezen. Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.

Maltesers koekjes
(Gebaseerd op een recept van The sugar hit)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago