Soep wilde ik maken en een salade! En pangrattato, voor over die salade en misschien ook voor over de soep…Natuurlijk vergat ik dat dit nog over de salade moest toen we eenmaal gingen eten! Gelukkig had ik nog wat over zodat ik de volgende dag als lunch alsnog kon proeven hoe het was met mijn pangrattato! Ik moet zeggen dat het echt een heerlijke toevoeging was.
Pangrattato is een heel simpel gerechtje en zeer bekend in de Italiaanse keuken, het wordt ook wel armeluis parmezaan genoemd.
En terwijl ik bezig was met dit erg simpele en heerlijk geurende gerechtje voelde ik me net Jamie Oliver
Ingrediënten:
1/2 ciabatta, in stukken
75 ml olijfolie
1 theelepel chilivlokken
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Je kunt naar smaak meer chilivlokken toevoegen. Nadat het afgekoeld is kun je de pangrattato bewaren in een goed afgesloten bakje.
pangrattato
(Gebaseerd op een recept uit de Allerhande augustus 2015)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments