Deze bessen kruimel cake maakte ik omdat mijn leuke weegschaal stopte met wegen…nu was deze weegschaal daar volgens mij toch al niet voor gemaakt.
Ja hij was leuk, lichtblauw en geeft de tijd en de temperatuur aan maar wegen was nooit echt zijn ding. Ik kan daar niet zo goed mee overweg, want tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat precies afwegen heel belangrijk is voor een goed resultaat ?
Dus kreeg ik een mooie glimmende nieuwe, die gemaakt is om te wegen en die moest uitgetest! Dat deed ik dus met deze cake die bestaat uit 3 laagjes en toch heel makkelijk en belachelijk lekker is.
Ingrediënten:
Voor de bessen:
100 gram bessen, ik gebruikte een mengsel van diepvries kersen, blauwe bessen en cranberry’s
60 gram suiker
scheutje likeur (ik gebruikte een beetje gingerbread siroop van Monin)
Voor de kruimel laag:
75 gram bloem
45 gram boter, gesmolten
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
Voor de cake:
190 gram bloem
55 gram bruine suiker
55 gram kristalsuiker
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel kardamon
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
1 ei
60 ml melk
60 ml zonnebloemolie
Bereiding:
Bessen kruimel cake
(Gebaseerd op een recept van The sugar hit)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…