Al sinds dat het een beetje kouder is geworden ben ik op zoek naar lekkere en het liefst ook makkelijke soep recepten. Zodoende staat hier soms wel 2 keer per week een pan soep te pruttelen op het vuur. Het ruikt dan lekker en knus in huis, tja dat krijg je als de herfst komt…knus is dan een goed woord. Wortelsoep met gember was weer een nieuwe combinatie die ik graag wilde uitproberen.
Deze soep is echt heerlijk, met veel smaak en een geweldige kleur, knus en uitbundig dus eigenlijk!
Ingrediënten:
60 gram boter
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
425 gram, winterwortel, geschild en in stukjes
1 liter groentebouillon
1 rode paprika, in stukjes
1/2 rode peper, in stukjes en zonder zaadjes
2 kleine appeltjes, in blokjes
1 1/2 theelepel kurkuma
1 1/2 theelepel anijszaadpoeder
snuf nootmuskaat
2 bolletjes gekonfijte gember en 1 eetlepel gembersiroop
400 ml kokosmelk
Wortel garnering:
Lange slierten wortel
1/2 eetlepel olijfolie
1 theelepel gembersiroop
Bereiding:
- Meng al de ingrediënten voor de wortel garnering. Voeg zou en peper toe en laat de smaken intrekken.
- Voor de soep verwarm je de boter op middelhoog vuur in een soeppan. Bak de uien met de knoflook 10 tot 15 minuten, totdat de uien licht beginnen te kleuren.
- Voeg de wortels, bouillon, paprika, rode peper, appels, specerijen, gember en de siroop toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kokosmelk toe en laat warm worden. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout. Schep de soep in kommen, garneer met de wortellinten en eventueel wat nootmuskaat.
Wortelsoep
(Gebaseerd op een recept uit Delicious 8-2015)