Zo grappig…wanneer er een uitzending is van Jamie op 24 kitchen waarin hij iets maakt dat ook op mijn site staat, schieten de bezoekersaantallen de lucht in en ik besloot dus maar om varkensschouder met venkelzaad, laurier en gepofte appel te maken uit zijn boek, Save with Jamie.
Vooral mijn bloemkool rijst en groenten curry is populair maar ook de feesttaart en de chili van runderschenkel doen het goed…
En ook dit gerecht stelt niet teleur, de kids vonden de korst die er op deze manier op kwam zo lekker en de gepofte appeltjes waren een heerlijke toevoeging.
Een nadeel heeft deze manier van bereiden, mijn oven wordt echt ontzettend vet…zucht er staat een zelfreinigende oven op mijn verlanglijst.
Ingrediënten:
1 theelepel venkelzaadjes
zout en peper
1 varkensschouder van ongeveer 2 kilo
olijfolie
3 uien
10 verse laurierblaadjes
4 appels
Bereiding:
Ik serveerde dit, zoals Jamie in zijn boek save with Jamie, met gestoofde rode kool en gebakken knolselderij. Het was een perfecte combinatie.
Varkensschouder met venkelzaad, laurier en gepofte appel
(Gebaseerd op een recept uit Bespaar met Jamie van Jamie Oliver)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments