Ik bak zo graag koekjes! En ze zijn eigenlijk altijd erg lekker en soms ook best mooi…Met de kerst is het een soort van traditie om zelf koekjes te bakken, ik heb ook al best een aantal recepten uitgeprobeerd. En deze koekjes, rugelach, zijn geweldig! Het recept is makkelijk, de vulling en de vorm zijn zeer flexibel en ze zijn zo lekker.
Tot kort geleden had ik nog nooit van rugelach gehoord, ineens zag ik ze overal voorbij komen. Op verschillende van mijn favoriete blogs stonden ineens recepten voor rugelach en prachtige foto’s van dit koekje dat gemaakt wordt met roomkaas! Behalve de roomkaas had ik alles al in huis dus na de boodschappen snel aan de slag gegaan en heel blij met het eindresultaat <3
Ingrediënten:
150 gram bloem
snufje zout
100 gram koude boter
150 gram koude roomkaas
Kaneelsuiker:
150 gram suiker
11/2 eetlepel kaneelpoeder
Voor de vulling:
25 gram walnoten
75 gram abrikozen jam of frambozenjam
Voor bestrijken:
Beetje room of geklopt ei
Bereiding:
Rugelach
(Gebaseerd op een recept van The sugar hit, de vormgeving heb ik van Smitten kitchen)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments