Rijstepap

Rijstepap is echt het ultieme troosteten!
Mijn oma maakte dit vroeger heel vaak!
En bij mijn vader at ik weleens de koude variant van rijstepap…
Dit lustte ik vroeger niet, maar nu kan ik er soms ineens zo’n behoefte aan hebben.
Het is bijna rustgevend om in een pannetje met zoet ruikende rijst te roeren…
Terwijl ik dit aan het typen ben wil ik eigenlijk opspringen om rijstepap te gaan maken!

Rijstepap, by Cookingdom
Rijstepap

Ingrediënten:

120 gram dessertrijst
500 ml melk
2 eetlepels vanillesuiker, of 2 eetlepels gewone suiker en het merg van een vanillestokje
snuf zout

Voor erover:

klontje boter
kaneel

Bereiding:

  1. Breng de melk met de vanillesuiker en het zout zachtjes aan de kook en roer er de rijst door, laat onder voortdurend roeren de rijst in ongeveer 20 minuten zacht en gaar koken.
  2. Verdeel over vier schaaltjes, strooi er wat kaneel over en leg er een klontje boter op. Je kunt ook naar smaak nog extra suiker toevoegen.

Als je een vanillestokje gebruik schraap je daar het merg uit en laat je het stokje ook meekoken. Dat kun je er dan uithalen wanneer de rijst gaar is. Wel erg lekker maar kan me voorstellen dat je niet altijd vanillestokjes in huis hebt 😉

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Rijstepap
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie