Rijstepap is echt het ultieme troosteten!
Mijn oma maakte dit vroeger heel vaak!
En bij mijn vader at ik weleens de koude variant van rijstepap…
Dit lustte ik vroeger niet, maar nu kan ik er soms ineens zo’n behoefte aan hebben.
Het is bijna rustgevend om in een pannetje met zoet ruikende rijst te roeren…
Terwijl ik dit aan het typen ben wil ik eigenlijk opspringen om rijstepap te gaan maken!
Ingrediënten:
120 gram dessertrijst
500 ml melk
2 eetlepels vanillesuiker, of 2 eetlepels gewone suiker en het merg van een vanillestokje
snuf zout
Voor erover:
klontje boter
kaneel
Bereiding:
Als je een vanillestokje gebruik schraap je daar het merg uit en laat je het stokje ook meekoken. Dat kun je er dan uithalen wanneer de rijst gaar is. Wel erg lekker maar kan me voorstellen dat je niet altijd vanillestokjes in huis hebt 😉
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…