Categories: BakkenDinerRecepten

Hartige taart met kip, ham en spruitjes

Vorig jaar niet gelukt maar ik ga het gewoon weer proberen, alle recepten van de goodfood kalender maken. Deze keer wel de 2016 editie natuurlijk. Te beginnen met deze hartige taart met kip, ham en spruitjes!

Het is een echt winters gerecht en ook erg geschikt om restjes vlees op te maken. De kinderen vonden de knapperige korst waar nog wat extra kaas over gestrooid is erg lekker.

Hartige taart met kip, ham en spruitjes

Ingrediƫnten:

50 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in stukjes
50 gram bloem
500 ml kippenbouillon
175 ml kookroom
1 eetlepel mosterd
100 gram kaas, geraspt en wat extra voor erover
400 gram kip, gebakken of gekookt
200 gram ham, in reepjes
100 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
320 gram bladerdeeg op rol of 6 plakjes
scheutje melk
Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Smelt de boter in een hapjes pan, bak hierin de ui en bleekselderij op laag vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Roer de bloem er goed doorheen en daarna langzaam de bouillon onder voortdurend roeren. Laat even sudderen totdat de saus wat is ingedikt, roer er de room, mosterd en kaas door. Voeg daarna de ham, kip en spruitjes toe en roer nog even goed. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  2. Giet de ragout in een ovenschaal. Rol het bladerdeeg uit zodat het over je bakvorm heen past. Verdeel het deeg in 6 vakjes door er met een vork lijntjes in te prikken. Leg het bladerdeeg voorzichtig op de schaal en sluit de rand. Bestrijk de deksel met wat melk en strooi er wat extra kaas over.
  3. Bak de taart ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven tot de korst goudbruin en knapperig is. Laat de taart 5 tot 10 minuten afkoelen. Snijdt aan op de kartel lijntjes.

Ik gaf er knapperig brood bij.

Hartige taart met kip, ham en spruitjes
(Gebaseerd op een recept van de goodfood kalender 2016)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Hartige taart met kip, ham en spruitjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago