Vorig jaar niet gelukt maar ik ga het gewoon weer proberen, alle recepten van de goodfood kalender maken. Deze keer wel de 2016 editie natuurlijk. Te beginnen met deze hartige taart met kip, ham en spruitjes!
Het is een echt winters gerecht en ook erg geschikt om restjes vlees op te maken. De kinderen vonden de knapperige korst waar nog wat extra kaas over gestrooid is erg lekker.
Ingrediƫnten:
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, in stukjes
50 gram bloem
500 ml kippenbouillon
175 ml kookroom
1 eetlepel mosterd
100 gram kaas, geraspt en wat extra voor erover
400 gram kip, gebakken of gekookt
200 gram ham, in reepjes
100 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
320 gram bladerdeeg op rol of 6 plakjes
scheutje melk
Bereiding:
Ik gaf er knapperig brood bij.
Hartige taart met kip, ham en spruitjes
(Gebaseerd op een recept van de goodfood kalender 2016)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…