Verse cranberry’s vind ik altijd prachtig om te zien en ieder jaar koop ik wel een aantal keer een zakje. Sowieso maak ik altijd een keer compote voor bij de brie of paté en andere kazen. Ook gebruik ik ze graag in mijn geur stoofpotjes, cranberry’s ruiken heerlijk daarin. En toen vond ik een recept voor deze cranberry taart!
Alhoewel ik de vorm echt heel goed had ingevet kwamen de cranberry taart punten er nog steeds niet gemakkelijk uit. Mocht ik deze nog eens maken dan strooi ik ook een dun laagje bloem over de bodem.
Het deed verder niets af aan de smaak van mijn cranberry taart want die was heerlijk. Ik heb nog een extra zakje cranberry’s ingeslagen nu ze nog te krijgen zijn en ingevroren zodat ik deze taart later nog eens kan maken.
Bereiding:
boter, om in te vetten
250 gram verse cranberry’s
50 gram walnoten, gehakt
135 gram suiker
125 gram bloem
200 gram suiker
115 gram boter, gesmolten
2 eieren
1 theelepel amandel extract
1/4 theelepel zout
1 eetlepel suiker
Ingrediënten:
Serveer eventueel met wat geklopte slagroom.
Cranberry taart
(Gebaseerd op een recept van The Pioneer Woman)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…