Deze 2 receptjes voor kokos noedels met pittige kip spiesjes, zaten al zolang tussen mijn papieren met ideeën en zomaar ineens vond ik dat het gemaakt moest worden…
In het originele recept werd er veel meer sambal en sriracha saus gebruikt, ik had al minder gebruikt bij het maken maar in het recept zelfs de hoeveelheden nog iets naar beneden gebracht. Extra sambal of hotsaus naar smaak toevoegen kan altijd nog!
De kokos noedels zijn heerlijk romig en de kip spiesjes zijn lekker zoet-pittig. ze passen mooi bij elkaar en het is jammer dat de kinderen niet heel erg van kokos houden anders stonden ze hier iedere week op het menu.
Ingrediënten:
Voor de kip:
50 gram lichte bruine basterdsuiker
30 ml rijstazijn
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel vissaus
1 el zoete chilisaus
2 theelepels verse gember, geraspt
500 gram kipfilet of kippendijen
Voor de noedels:
300 gram noedels
1 blikje kokosmelk
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel vissaus
snufje zeezout
2 lente uitjes, grof gesneden
Klein handjevol basilicum blaadjes, grof gesneden
25 gram geraspte kokos
handjevol koriander, fijngesneden
partjes limoen
Bereiding:
Kokos noedels met pittige kip spiesjes
(Gebaseerd op een recept van Shutterbean, hier en hier)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…