Hier in Brabant is afgelopen weekend het carnavalsfeest weer losgebarsten! Deze zoete aardappel stamppot met 2 soorten kool is een lekkere manier om een goede bodem te leggen voor al de drank die deze dagen gedronken kan gaan worden! Echte tradities rondom het eten met carnaval ken ik niet, maar boerenkool stamppot met worst is wel iets wat vaak op het menu komt deze dagen.
Deze iets andere versie met zoete aardappel en ook nog witte kool is een heerlijke variatie op de klassieke stamppot.
Eigenlijk ben ik stiekem helemaal niet zo dol op stamppot, maar met deze maak je me toch wel heel blij.
En dan moet ik ook nog bekennen dat dit de eerste keer was dat ik boerenkool maakte en at!
Ingrediënten:
300 gram gesneden boerenkool
300 gram gesneden witte kool
1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes
olijfolie
3 rode uien, geschild en in halve maantjes
125 gram magere spekreepjes
2 eetlepels grove mosterd
Bereiding:
In het originele gerecht werden de aardappels en de kool tegelijk in 1 pan gekookt. Zelf vind ik, dat je door ze apart te koken meer grip hebt op de gaarheid zodat er enigszins stevigheid blijft in je stamppotje.
Zoete aardappel stamppot met 2 soorten kool
(Gebaseerd op een recept uit de Allerhande januari 2016)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…