Categories: Overig

Eetdagboek: Wat @ten we week 7…

Het is nog echt winter deze week, het zonnetje scheen zo af en toe wel maar het voelde toch koud aan! En alhoewel ik overal al mensen tegenkom die verlangen naar lente en bijbehorende gerechten geniet ik deze week nog van heerlijk winterse maaltijden! Kijk mee in mijn eetdagboek van week 7 alweer.

Zondag:

Gisteren maakte ik een flinke pan chili con carne voor een verjaardag bij mijn moeder vandaag, thuis aten we verder niet veel bijzonders meer…


Maandag:

En gisteren kookte ik dan weer voor vandaag omdat ik zowel de ochtend en de avond moest werken, een preischotel naar mijn moeders recept en zo simpel…Ik denk dat dit recept ook nog wel op Cookingdom terecht gaat komen.

Dinsdag:

Thuis aten ze nacho’s en een restje van de chili, ik had een kommetje soep en een broodje op mijn werk, was helemaal niet erg want het was een heerlijk pompoensoepje.

Woensdag:

Ik maakte het meest populaire gerecht van mijn blog en update eindelijk de foto’s! Bloemkoolrijst met groente curry! Ik blijf het geweldig vinden hoe je van een simpele bloemkool bijna echte rijst kunt maken!


Donderdag:

En ik zette ’s ochtends al het stoofvlees op voor vandaag! Deze keer maakte ik het stoofvlees met rode wijn, ik had nog een restje over van de verjaardag vorige week…En erbij maakte ik zoete aardappelpuree, gekookte krieltjes en heerlijke flower sprouts.  Vindt dat echt een geweldige nieuwe groente die flower sprouts!


Vrijdag:

Een bieten tarte tatin, op de markt verkopen ze verse bietjes en die vind ik zo mooi dat ik die steeds wil kopen…Het was een heerlijk gerecht en dit komt zeker nog op de blog!

Zaterdag:

Brood met soep, maar niet zomaar soep…het was een prei en aardappelsoep. De prei liet ik eerst karameliseren, eigenlijk net zo als wanneer ik uiensoep maak. Daarna zette ik er niet de staafmixer in waardoor je bite hield in deze soep.

Dat was alweer een hele week het avondeten in  mijn eetdagboek, als het goed is heb ik volgende week voldoende tijd om te koken…alleen heb ik op het moment zo weinig inspiratie. Nog geen idee dus wat er allemaal op tafel gaat komen in de laatste week van februari.

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago