Geroosterde aubergine caprese 

Beetje vreemde groente vind ik dat altijd aubergine, wel lekker hoor en zeker in deze geroosterde aubergine caprese!

Salade caprese is een favoriet hier en die smaken gecombineerd met geroosterde aubergine en dan warm is eens iets anders.

Je vult de ingesneden aubergines met mozzarella en basilicum en je gaart ze in een heerlijke tomatensaus.

Geroosterde aubergine

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
paar takjes basilicum, steeltjes fijngesneden
1 blik cherry tomaatjes (400g)
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 theelepel honing
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
2 aubergines
1 balletje mozzarella, in dunne plakken
15 gram broodkruimels
15 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan, laat hierin de knoflook en steeltjes van de basilicum een minuutje zacht worden. Voeg de 2 soorten tomaten toe, honing, het meeste van de tijm blaadjes en zout en peper naar smaak. Laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Maak 6 diepe inkepingen in de aubergines, snijdt ze niet door! Bestrooi de binnenkant met zout en peper en stop in iedere inkeping een blaadje basilicum en een plakje mozzarella.
  3. Schenk de tomatensaus in een schaal of in 2 kleinere schaaltjes en leg de aubergines erin. sprenkel er nog een beetje olijfolie over, dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Bak ongeveer 50 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven.
  4. Meng de broodkruimels met de kaas en een beetje tijm. Verwijder de folie en bestrooi de aubergines met het brood/kaas mengsel. Bak de aubergines nog ongeveer 15 minuten. Je kunt controleren of ze gaar zijn door een prikker in het dikste gedeelte te steken, dit moet zacht zijn. Strooi er de basilicum blaadjes over.

Lekker met knapperig brood en een frisse salade.

Geroosterde aubergine caprese 
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood februari 2014)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Geroosterde aubergine caprese
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago