Deze zijn leuk en lekker en mooi en makkelijk! En ook zo veelzijdig, ik ben er helemaal weg van…amandel tuiles.
Je mengt wat, je smeert ze netjes uit en dan bak je de amandel tuiles kort. Daarna kun je ze wanneer ze nog warm zijn in elke gewenste vorm vouwen, van de zomer lijkt het me leuk om hier ijs bakjes van te maken.
Voor nu waren ze erg lekker bij een kopje thee!
Over thee gesproken…toen ik op Instagram een plaatje plaatste van een heerlijke thee die ik gekocht had kreeg ik zulke leuke reacties! Ik ruilde thee met iemand uit België en ook stuurde ik thee met de post naar Kazachstan en de Verenigde Staten! Instagram is zo leuk…
Ingrediënten:
3 eiwitten (ongeveer 100 gram)
125 gram suiker
snuf zout
40 gram bloem
50 gram boter, gesmolten
125 gram amandelschaafsel, licht geroosterd
Bereiding:
Je kunt ze ook om bijvoorbeeld een glaasje of flesje krullen. Ze zijn goed te bewaren in een afgesloten trommel, laat ze wel eerst helemaal afkoelen zodat ze knapperig blijven.
amandeltuiles
(Gebaseerd op een recept uit Bakbijbel van Rutger van den Broek)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Vraag me af wat ik nou niet goed deed. Ze liepen erg uit en alleen de randen werden goudbruin. Het midden bleef zacht. Helaas een misbaksel. Maar wil het nog eens gaan proberen.
Wat jammer! Ze moeten erg dun uitgesmeerd worden, echt maar een laagje. Ze worden ook pas knapperig als ze afgekoeld zijn. Ik hoop dat het een volgende keer wel lukt.