Heb je ze al zien liggen in de winkel, flower sprouts?
Of misschien heb je ze zelfs de flower sprouts al geproefd. Deze kooltjes zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool, ze hebben het goede van allebei die groenten. Slechts licht bitter en met een heerlijke bite! En ze zien er zo leuk uit met het frisse groen en een vleug paars. Ze schijnen ook heel gezond te zijn, maar dat geldt eigenlijk voor alle groenten…
De eerste keer dat ik de flower sprouts hier op tafel zette vielen ze al gelijk in de smaak, de keer erna strooide ik er pijnboompitten over en eigenlijk vond ik ze toen nog lekkerder. Binnenkort wil ik de flower sprouts ook nog gaan verwerken in een lauwwarme salade en dan Oosterse smaken toevoegen…Zo leuk om een nieuwe groente te vinden en daarmee nieuwe gerechten te bedenken.
200 gram flower sprouts
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
zout en citroenpeper
Heel simpel klaargemaakt zo, maar deze nieuwe groente is zo lekker dat ze echt niet veel nodig hebben.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…