Deze citroen tulband met 7UP en limoen maakte ik al eens eerder en toen bleef er meer in de vorm achter dan dat er uitkwam. Nu had ik met kerst een hele mooie tulband vorm gekregen en ik besloot deze cake nog eens te proberen.
Cake met 7UP klinkt toch wel bijzonder!
Zo’n grote citroen tulband moet behoorlijk lang bakken en volgens mij was het net een ietsepietse tekort gebeurd…er bleven wat kleine hoekjes plakken, maar toch was deze zo goed gelukt dat ik er best wel trots op was!
Ik kan deze Nordic ware cakevormen echt aanraden, ze zijn natuurlijk al mooi om te zien maar ook de kwaliteit van de vorm is geweldig! En terwijl ik dit typ kan ik alleen maar denken aan de chocolade cake die ik er in wil gaan bakken!
Ingrediënten:
Voor de cake:
375 gram bloem
1/2 theelepel zout
340 gram boter
600 gram suiker
5 eieren
225 ml 7UP
1 eetlepel citroen rasp
1 eetlepel limoen rasp
Voor het glazuur:
250 gram poedersuiker, gezeefd
1/4 theelepel zout
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel water, of meer indien nodig
Bereiding:
Citroen limoen tulband met 7UP
(Gebaseerd op een recept van The Pioneer Woman)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…