Zelf bouillon maken om soep te maken of bijvoorbeeld deze heerlijke minestrone is niet heel lastig.
En toch maak ik heel zelden mijn eigen bouillon en als ik het zelf maak gebruik ik vaak kippenvleugeltjes. Deze keer gebruikte ik een hele kip en in de bouillon gingen nog wat extra smaakmakers zoals bacon en kaaskorst. Ik weet niet zeker of het door de zelfgemaakte bouillon kwam maar deze minestrone soep was echt ontzettend smaakvol en de moeite zeker waard!
Ingrediënten:
olijfolie
1 ui, geschild in kwarten
4 teentjes knoflook, geschild en gesnipperd
2 wortels, geschild en in plakjes
2 stengels bleekselderij, geschild en in plakjes
400 gram pancetta of ontbijtspek, in dunne plakken
eventueel een korst van Parmezaanse kaas
1 hele kip, rond de 1,5 kilo
6 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 laurierbladeren
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik cherry tomaatjes
1 venkelknol, in stukjes
100 gram spaghetti, gebroken
1 courgette, in plakjes
handjevol bladspinazie
Bereiding:
Je kunt natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken en bij het maken van de bouillon kun je eventueel de ontbijtspek en/of de kaaskorst weglaten…maar ik zou het niet doen ?
Minestrone
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay magazine)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments