Al jaren wil ik hot cross buns bakken voor Pasen en toen ik ze dit jaar eindelijk eens maakte ging ik gelijk voor hot cross buns met chocolade! Tja als ik dan toch zoete broodjes ga bakken…
Ze waren heerlijk! Alleen dat kruis, dat wilde dus weer niet…Mijn papje was net iets te dun en mijn spuitzakje een slap boterhamzakje waar ik een punt afgeknipt had. Ja daar schaam ik me best een beetje voor want ik heb heus wel spuitmondjes liggen en ook nog wel ergens een spuitzak…
Dus op naar de Boerenbond voor nieuw broodmeel want die was ondertussen al wel weer opgebruikt…de broodjes waren lekker genoeg maar ik wil zo graag eens een mooi kruisje op deze zalige buns!
Ingrediënten:
Voor de broodjes:
500 gram broodmeel
1 zakje gist (7 gram)
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel kaneel
1 theelepel zout
250 ml warme melk
1 ei, geklopt
50 gram boter, gesmolten
50 gram chocolade naar keus, gehakt
50 gram krenten of rozijnen
Voor het kruis:
50 gram bloem
1 theelepel suiker
4 eetlepels water
Voor het glazuur:
2 eetlepels abrikozenjam
Bereiding:
Deze broodjes zijn vooral populair in Engeland en worden traditioneel gegeten op goede vrijdag. Ze zouden geluk brengen…
Hot cross buns met chocolade
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…