Deze tarte tatin van bietjes is verleidelijk door de kleur maar ook zeker door de smaak!
Op de markt liggen de bietjes met het loof er steeds zo mooi bij, gelukkig kom ik ook steeds nieuwe recepten tegen om klaar te maken met deze prachtig gekleurde groenten en de rood gekleurde handen neem ik dan maar voor lief. De smaak van deze tarte tatin van bietjes en sjalotjes laat je dat nadeel dan ook snel vergeten.
Ik weet niet of je wel eens gin drinkt? De geur van de jeneverbessen die in deze tarte tatin verwerkt worden doen gelijk denken aan deze drank, de smaak past geweldig bij de bieten en de uien. En de dressing met lekker veel dille maakt deze hartige taart helemaal af!
Ingrediënten:
Voor de tarte tatin:
1 eetlepel olijfolie
klontje boter
500 gram bietjes, schoongemaakt en in dikke plakken
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel sherry azijn
1 theelepel jeneverbessen, licht gekneusd
5-6 sjalotjes, schoongemaakt en gehalveerd
rol roomboterbladerdeeg (270 Gram)
bloem om te bestuiven
Voor de dressing:
35 gram walnoten, fijngehakt
3 eetlepels verse dille, fijngesneden
rasp van een halve sinaasappel
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Tarte tatin met bietjes
(Gebaseerd op een recept uit Delicious 2-2016)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…