Recepten

Havermout koekjes met witte chocolade

Voordat ik deze blog begon had ik al een soort van website met recepten, het recept voor deze havermout koekjes met witte chocolade stond daar op en ik dacht dat ik het ook hier mee naar toe had genomen…niet dus! Om het goed te maken heb ik deze geweldige chocolade koekjes opnieuw gebakken.

 

Deze koekjes maakte ik voor het eerst in de tijd dat ik bijna geobsedeerd was door het bakken van choco chip cookies. Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd met allerlei soorten chocolade en met en zonder havermout. De meeste recepten werden slechts 1 x gebruikt maar dit recept heb ik meerdere malen gemaakt omdat de smaak van havermout, witte chocolade en een snufje zout erg verslavend is.

Ingrediënten:

125 gram bloem
¾ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
200 gram boter op kamertemperatuur
225 gram suiker
50 gram lichtbruine basterd suiker
1 ei (L)
1 theelepel vanille aroma
225 gram havermout
175 gram witte chocolade
Eventueel Maldon zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bloem, het bakpoeder, baking soda en het zout in een kom.
  2. Mix de boter met de suikers tot er een romige massa ontstaat. Schraap de wanden van de kom met een spatel. Voeg het ei en het vanille aroma toe, meng even en schraap de kanten weer schoon. Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix totdat alles zich net vermengd heeft. Voeg dan geleidelijk de havermout en de chocola toe. Mix totdat alles goed gemengd is, maar niet te lang.
  3. Maak porties van ongeveer 2 eetlepels en rol deze tot balletjes. Leg ze ruim 5 cm uit elkaar en druk de balletjes plat tot ongeveer 2 cm dikte. Strooi eventueel op ieder koekjes een paar korrels Maldon zeezout.
  4. Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, zo’n 13 tot 16 minuten. Laat de koekjes daarna afkoelen op een rooster met het bakpapier.

Maak de koekjes zeker niet te plat, ze lopen nog best wat uit in de oven.
Het zeezout zou je wel weg kunnen laten, maar juist het zoete van de witte chocola kan wel een snufje zout gebruiken

Havermout koekjes met witte chocolade
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)

 

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Havermout koekjes met witte chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago