Voordat ik deze blog begon had ik al een soort van website met recepten, het recept voor deze havermout koekjes met witte chocolade stond daar op en ik dacht dat ik het ook hier mee naar toe had genomen…niet dus! Om het goed te maken heb ik deze geweldige chocolade koekjes opnieuw gebakken.
Deze koekjes maakte ik voor het eerst in de tijd dat ik bijna geobsedeerd was door het bakken van choco chip cookies. Ik heb heel wat recepten uitgeprobeerd met allerlei soorten chocolade en met en zonder havermout. De meeste recepten werden slechts 1 x gebruikt maar dit recept heb ik meerdere malen gemaakt omdat de smaak van havermout, witte chocolade en een snufje zout erg verslavend is.
Ingrediënten:
125 gram bloem
¾ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
200 gram boter op kamertemperatuur
225 gram suiker
50 gram lichtbruine basterd suiker
1 ei (L)
1 theelepel vanille aroma
225 gram havermout
175 gram witte chocolade
Eventueel Maldon zeezout
Bereiding:
Maak de koekjes zeker niet te plat, ze lopen nog best wat uit in de oven.
Het zeezout zou je wel weg kunnen laten, maar juist het zoete van de witte chocola kan wel een snufje zout gebruiken
Havermout koekjes met witte chocolade
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments