In het weekend kook ik of heel uitgebreid of ik maak iets eenvoudigs…Deze Mexicaanse eieren uit de oven die ik laatst op een zaterdag maakte zijn echt super simpel maar wel ontzettend lekker!
Vaak worden deze huevos rancheros gegeten als ontbijt maar omdat ik persoonlijk niet dol ben op chorizo en tomatensaus ’s ochtends maakte ik er een avondmaaltijd van.
De komende weken zullen er waarschijnlijk nog wel wat meer Tex-Mex recepten verschijnen op Cookingdom want ik ben uitgekozen om mee te doen als blog insider van Francesca kookt en Santa Maria. Dat houdt in dat ik een leuk pakket met producten krijg waarmee ik lekkere recepten mag verzinnen en dan delen op social media met de hashtag #verrasmettexmex ! Dat gaat vast geen probleem worden want de Tex-Mex keuken is hier in huis best wel populair.
Ingrediënten:
4 bloemtortilla’s
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 gram chorizo, in dunne plakjes
400 gram pot of blik bonen naar keus, afgespoeld en uitgelekt
1 jalapeno peper, in stukjes
1 gele paprika, in blokjes
400 ml tomatensaus
4 eieren
Voor erbij:
zure room
salade
jalapeno peper
Bereiding:
Mexicaanse eieren uit de oven
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…