Recepten

Mexicaanse eieren uit de oven

In het weekend kook ik of heel uitgebreid of ik maak iets eenvoudigs…Deze Mexicaanse eieren uit de oven die ik laatst op een zaterdag maakte zijn echt super simpel maar wel ontzettend lekker!

Vaak worden deze huevos rancheros gegeten als ontbijt maar omdat ik persoonlijk niet dol ben op chorizo en tomatensaus ’s ochtends maakte ik er een avondmaaltijd van.

De komende weken zullen er waarschijnlijk nog wel wat meer Tex-Mex recepten verschijnen op Cookingdom want ik ben uitgekozen om mee te doen als blog insider van Francesca kookt en Santa Maria. Dat houdt in dat ik een leuk pakket met producten krijg waarmee ik lekkere recepten mag verzinnen en dan delen op social media met de hashtag #verrasmettexmex ! Dat gaat vast geen probleem worden want de Tex-Mex keuken is hier in huis best wel populair.

Mexicaanse eieren uit de oven

Ingrediënten:

4 bloemtortilla’s
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 gram chorizo, in dunne plakjes
400 gram pot of blik bonen naar keus, afgespoeld en uitgelekt
1 jalapeno peper, in stukjes
1 gele paprika, in blokjes
400 ml tomatensaus
4 eieren

Voor erbij:
zure room
salade
jalapeno peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vet 4 schaaltjes in en plooi er de tortilla’s in.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de uien totdat ze zacht beginnen te worden. Voeg de chorizo toe en bak deze mee totdat de worst knapperig begint te worden, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de bonen, jalapeno en paprika toe, roer goed door en voeg dan de tomatensaus toe. Laat de saus zachtjes pruttelen totdat deze iets is ingedikt.
  4. Verdeel het bonenmengsel over de 4 schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en breek een ei boven ieder schaaltje. Bak de eieren 15 tot 20 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is. Serveer met de zure room, salade en extra pepers.

Mexicaanse eieren uit de oven
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Mexicaanse eieren uit de oven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago