Een echt Amerikaans ontbijt, bestaat voor mij uit Amerikaanse pannenkoekjes met ahornsiroop…
Al tijden gebruik ik hetzelfde recept en ze zijn altijd erg lekker, ik merk wel dat zelfs zoiets simpels als pannenkoeken bakken ook steeds beter gaat met wat oefenen…ohw en een goeie pan dat werkt ook wel om Amerikaanse pannenkoekjes goed te laten lukken!
Eigenlijk is een goeie pan gewoon altijd heel belangrijk om het koken net iets leuker en gemakkelijker te maken.
Dit beslag kan dan weer niet mislukken, en zorgt voor mooie luchtige Amerikaanse pannenkoekjes door de toevoeging van extra bakpoeder en het gebruik van zelfrijzend bakmeel!
Ingrediënten:
135 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels suiker
130 ml melk
1 ei, geklopt
30 gram boter, gesmolten
Voor erbij:
Ahorn siroop
fruit
poedersuiker
Bereiding:
Je kunt de pannenkoekjes ook afgedekt bewaren in de koelkast en even opwarmen in de magnetron, ook koud vielen ze hier trouwens nog goed in de smaak! Maar het allerlekkerste zijn ze natuurlijk warm en vers gebakken.
Amerikaanse pannenkoekjes
(Gebaseerd op een recept van BBC Food)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…