Recepten

Amerikaanse pannenkoekjes, extra luchtig!

Een echt Amerikaans ontbijt, bestaat voor mij uit Amerikaanse pannenkoekjes met ahornsiroop…

Al tijden gebruik ik hetzelfde recept en ze zijn altijd erg lekker, ik merk wel dat zelfs zoiets simpels als pannenkoeken bakken ook steeds beter gaat met wat oefenen…ohw en een goeie pan dat werkt ook wel om Amerikaanse pannenkoekjes goed te laten lukken!

Eigenlijk is een goeie pan gewoon altijd heel belangrijk om het koken net iets leuker en gemakkelijker te maken.

Dit beslag kan dan weer niet mislukken, en zorgt voor mooie luchtige Amerikaanse pannenkoekjes door de toevoeging van extra bakpoeder en het gebruik van zelfrijzend bakmeel!

Amerikaanse pannenkoekjes

Ingrediënten:

135 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels suiker
130 ml melk
1 ei, geklopt
30 gram boter, gesmolten

Voor erbij:

Ahorn siroop
fruit
poedersuiker

Bereiding:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en suiker boven een ruime kom. Meng in een andere kom de melk met het ei en voeg de gesmolten boter toe.
  2. Giet het melk mengsel bij het bloem mengsel en roer goed door met een vork of garde totdat je een glad beslag hebt. Laat het pannenkoekenbeslag nu een paar minuten staan.
  3. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg dan een lepel beslag toe (ik gebruik altijd een juslepel), wanneer er luchtbelletjes verschijnen op de bovenkant draai je je pannenkoekje om. Bak beiden kanten goudbruin. Je kunt meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken als dat past in je koekenpan.
  4. Herhaal dit totdat al het beslag op is. Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven of op een bord dat je op een pan met warm water plaatst. Serveer met ahornsiroop en eventueel fruit en/of poedersuiker.

Je kunt de pannenkoekjes ook afgedekt bewaren in de koelkast en even opwarmen in de magnetron, ook koud vielen ze hier trouwens nog goed in de smaak! Maar het allerlekkerste zijn ze natuurlijk warm en vers gebakken.

Amerikaanse pannenkoekjes
(Gebaseerd op een recept van BBC Food)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Amerikaanse pannenkoekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 17 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago