Laatst waren bij de Albert Heijn de blauwe bessen in de aanbieding en die kon ik niet laten staan! Ik had natuurlijk een heerlijke cake met blauwe bessen en citroen kunnen maken, maar ik had nog amandelmeel staan…dus ging ik op Pinterest op zoek en daar kwam ik deze amandelcake met blauwe bessen tegen.
In het originele recept stond dat de cake maar 20 minuten in de oven hoefde en dat leek me wel wat kort. Na 20 minuten was er geen cake maar gewoon nog beslag in mijn oven, zeker de dubbele baktijd was er nodig om de cake gaar en smeuïg te bakken.
Deze cake is eigenlijk een clafoutis dus het is zeker wel de bedoeling dat hij nog wat smeuïg blijft. Het amandelmeel geeft deze cake een heerlijke smaak en de blauwe bessen zijn lekker fris.
Een makkelijk en lekker recept waarin je elk fruit kan gebruiken dat je in huis hebt.
Ingrediënten:
50 g boter, gesmolten
2 eieren
30 g rietsuiker
80 g amandelmeel
snuf zout
100 g yoghurt
200 g blauwe bessen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de gesmolten boter met de eieren, suiker amandelmeel, zout en de yoghurt tot een glad beslag.
- Verdeel de blauwe bessen over de schaal en giet hier het beslag over. Plaats in de oven en bak ongeveer 40 tot 45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is maar de binnenkant nog enigszins zacht.
De cake is lekker wanneer hij nog een beetje warm is. Je kunt er ook nog wat poedersuiker over strooien.
Amandelcake met blauwe bessen
(Gebaseerd op een recept van Pascale Naessens)
One thought on “Amandelcake met blauwe bessen”