Laatst waren bij de Albert Heijn de blauwe bessen in de aanbieding en die kon ik niet laten staan! Ik had natuurlijk een heerlijke cake met blauwe bessen en citroen kunnen maken, maar ik had nog amandelmeel staan…dus ging ik op Pinterest op zoek en daar kwam ik deze amandelcake met blauwe bessen tegen.
In het originele recept stond dat de cake maar 20 minuten in de oven hoefde en dat leek me wel wat kort. Na 20 minuten was er geen cake maar gewoon nog beslag in mijn oven, zeker de dubbele baktijd was er nodig om de cake gaar en smeuïg te bakken.
Deze cake is eigenlijk een clafoutis dus het is zeker wel de bedoeling dat hij nog wat smeuïg blijft. Het amandelmeel geeft deze cake een heerlijke smaak en de blauwe bessen zijn lekker fris.
Een makkelijk en lekker recept waarin je elk fruit kan gebruiken dat je in huis hebt.
Ingrediënten:
50 g boter, gesmolten
2 eieren
30 g rietsuiker
80 g amandelmeel
snuf zout
100 g yoghurt
200 g blauwe bessen
Bereiding:
De cake is lekker wanneer hij nog een beetje warm is. Je kunt er ook nog wat poedersuiker over strooien.
Amandelcake met blauwe bessen
(Gebaseerd op een recept van Pascale Naessens)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments