Recepten

Geroosterde kip met ui en citroen

Wat staan er al veel recepten met kip op mijn blog! Als je zo een beetje rondkijkt op Cookingdom kun je duidelijk merken dat kip en soep favoriet zijn…of natuurlijk soep met kip. En nu komt er nog een geroosterde kip met ui bij, natuurlijk ontbreken de citroenen niet.

Ik maakte de geroosterde kip met ui op deze manier omdat je een heerlijk saus hebt op het einde en de kinderen zijn daar echt dol op!

Geroosterde kip met ui en citroen

Ingrediënten:

1 hele kip
zout en peper
2 citroenen, in kwarten
1 hele bol knoflook
olijf olie
2 grote uien, geschild en in dikke plakken gesneden
60 ml witte wijn
120 ml kippenbouillon
1 eetlepel bloem

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Dep de kip goed droog met keukenpapier en bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper. Vul de kip met 2 citroen kwarten en de bol knoflook.
  2. Bestrijk de kip met olijfolie en bestrooi royaal met zout en peper. Leg de kip in een kleine ovenschaal. Plaats de uien bij de kip in de schaal, knijp er de rest van de citroen over uit en leg de partjes dan ook in de schaal. Giet er nog wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
  3. Plaats de kip in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer een uur en 15 minuten totdat het vocht dat uit het dikste gedeelte van de kip komt als je er met een vork in prikt helder is. Haal de kip, uien en citroen uit de schaal en bedek met aluminiumfolie terwijl je de saus maakt.
  4. Giet voor de saus het vocht uit de ovenschaal in een sauspan, voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Meng in een schaaltje de bloem met 3 eetlepels van de bouillon tot een papje en voeg dit toe. Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken totdat de saus iets is ingedikt ongeveer 5 minuten.
  5. Verdeel de kip in stukken en serveer met de citroen uien en de saus.

Het beste kun je je kip opbinden als dat nog niet is gedaan, dan gaart het vlees gelijkmatiger.
Wij aten de kip met aardappelkroketjes, lekker met de saus. Rijst lijkt me ook heerlijk erbij.

Geroosterde kip met ui en citroen
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Geroosterde kip met ui en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago