Ik roosterde wortelen en maakte er hummus mee, er hoeft geen tahini door zoals je bij een klassieke hummus wel doet maar toch heeft deze geroosterde wortel hummus een heerlijke smaak.
Ik maakte al wel eens hummus helemaal zelf, leuk om te doen en de smaak is echt zo lekker. Ook maakte ik al eens een wortel pesto en die is een stukje pittiger dan deze wortel hummus, zeker de moeite van het maken waard (de ansjovis in dit recept doet het hem).
Voor deze hummus gebruikte ik regenboog wortels, mijn dip is zodoende mooi licht gebleven maar natuurlijk smaakt hij wanneer je hem maakt met gewone wortels net zo lekker.
Ingrediënten:
3 teentjes knoflook, gepeld
3 grote wortels, geschild en in grove stukken
olijfolie
zout
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
60 ml olijfolie
60 ml rode wijn azijn
zout
Voor de garnering:
za’atar
granaatappelpitjes
olijfolie
Bereiding:
Ook erg lekker op een crackertje.
Wanneer ik hummus maak haal ik altijd de velletjes van de kikkererwten, het is even wat werk maar je krijgt een heerlijk gladde hummus. Ik vind het de moeite zeker waard.
Geroosterde wortel hummus
(Gebaseerd op een recept van Heather Christo)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…