Dit is best een beetje vreemd recept…Gezouten eierdooier met gehakt en rijst!
Een flinke tijd geleden alweer zag ik dit voorbij komen op een food blog en ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. Het enige wat dan helpt is het ook echt eens klaar te maken.
Natuurlijk moet er dan eerst nog wat gegoogeld worden maar ik vond niet echt iets wat hier op lijkt, een vrij uniek receptje dus eigenlijk. Wel vond ik een recept voor eierdooiers die veel langer gezouten werden en dan geraspt kunnen worden als smaakmaker, bijna als Parmezaanse kaas.
Speciaal voor dit recept kocht ik gochujang, een pittige Koreaanse chilisaus. En wat is dat lekker zeg!
Ik zou dit recept zeker eens uitproberen want hoewel een rauwe eidooier misschien niet heel goed klinkt gaart deze netjes wanneer je hem door het gehakt en de rijst roert en is het heerlijk romig…een heel klein beetje als pasta carbonara.
Zorg wel dat je ’s ochtends eerst de dooiers in de marinade zet als je dit wil gaan maken!
Ingrediënten:
Voor de pittig gezouten eierdooiers:
60 ml sojasaus
2 eetlepels guchujang
1,5 eetlepel honing
2 teentjes knoflook, geplet
4 eierdooiers, liefst van vrije uitloopeieren
Voor de gehakt en rijst schotel:
1 lente uitje, in grove stukken
1 theelepel verse gember
250 gram rundergehakt
2 theelepels maizena
1 eetlepel (roerbak)olie
vers gemalen zwarte peper
Voor erbij:
witte rijst
bieslook, fijngesneden
Bereiding:
Je kunt voor dit recept ook sriracha hotsaus gebruiken maar deze Koreaanse saus heeft toch wel een specifieke smaak.
Eventueel kun je er nog wat geroosterde sesamolie overheen druppelen.
Gezouten eierdooier met gehakt en rijst
(Gebaseerd op een recept van Lady and Pups)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…