Pasta met gegrilde paprika pesto een prachtig rode pasta pesto!
Toen ik het recept voor dit gerecht doorlas leek me de verhouding tussen de pasta en de pesto niet helemaal juist. Maar een mens kan eigenlijk nooit genoeg pesto hebben en ik verwachte best wel een manier te vinden om alle pesto te gebruiken.
De paprika pesto was echter zoveel dat ik besloot de rest in te vriezen, zodat ik een volgende keer een super snelle en ontzettend lekkere pasta pesto kan maken!
Ingrediënten:
1 bol knoflook, gehalveerd
60 ml olijfolie
450 gram gegrilde paprika
150 gram cashewnoten
80 gram pecorino, grana padano of parmezaan
1 eetlepel appelcider azijn
zeezout en zwarte peper
500 gram pasta, ik gebruikte orecchiette
125 ml crème fraîche
Bereiding:
Roer de rest van de creme fraiche door de pesto en doe dit in een bakje in de vriezer. Laat ontdooien voordat je het weer gebruikt.
Pasta met gegrilde paprika pesto
(Gebaseerd op een recept uit Donna Hay Magazine)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…