Recepten

Rogge bananenbrood met dadels

Ik maakte al eens eerder een bananenbrood maar deze keer wilde ik eens iets anders, ik had nog roggemeel staan en ik wist al dat ik er dadels door wilde doen. Zo ontstond dit rogge bananenbrood, zonder extra toegevoegde suiker of vetten.

Ik heb niet echt heel vaak bananen over die lekker bruin beginnen te kleuren omdat ik iedere dag wel een smoothie maak en ook de kinderen zijn dol op bananen. En juist die donkere bananen vind ik zo lekker…

Om dit rogge bananenbrood te kunnen bakken had ik dus extra veel bananen ingeslagen…Het brood is erg lekker en vullend en de iets nootachtige smaak van het roggemeel past perfect bij de banaan en de dadels

Rogge bananenbrood

Ingrediënten:

150 gram roggemeel
11/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel kaneel
zout
3 eieren
60 ml Griekse yoghurt
3 bananen, geprakt
6 dadels, ontpit en fijn gesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en vet een cakeblik in, bekleed eventueel met bakpapier. Meng in een kom het meel, bakpoeder, baksoda, kaneel en een flinke snuf zout.
  2. Klop in een ruime kom de eieren los, roer er de yoghurt, de geprakte bananen en de dadels door. Spatel nu rustig het meelmengsel door het eimengsel, totdat alles goed gemengd is.
  3. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten, totdat een prikker er droog uitkomt.

Je kunt het brood een dag of 2 bewaren bij kamertemperatuur maar ook heel goed invriezen.

Rogge bananenbrood
(Losjes gebaseerd op een recept van Francesca kookt)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Rogge bananenbrood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago