En niet zomaar chocolade boekweit koekjes maar driedubbel chocolade boekweit koekjes!
Het deeg was erg stevig, zeker nadat het even in de koelkast gestaan had en de koekjes bleven mooi bol met heerlijke stukjes chocola erin. De smaak van de koekjes deed een beetje denken aan brownies en de koekjes waren niet te zacht en niet te stevig maar precies goed!
Dit is alweer een recept uit het laatste boek van Nigella Lawson, Simpley Nigella en ik denk dat er nog heel wat recepten daaruit gaan volgen 😉
Ingrediënten:
150 gram chocolade chips, puur of melk
125 gram pure chocolade 70%
125 gram boekweit meel
25 gram cacao
1/2 theelepel bak soda
1/2 theelepel fijn zeezout
60 gram ongezouten boter
125 gram donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
2 eieren (L)
Bereiding:
Je kunt het deeg in de koelkast bewaren terwijl de eerste batch in de oven staat, het werd daar wel erg stevig van. Ik kon er mooie balletjes van rollen en de koekjes bakten ook mooi.
Chocolade boekweit koekjes
(Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson uit Simpley Nigella)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…