Het is heerlijk weer geweest de afgelopen dagen! Mijn vriezer zit meestal aardig vol met maaltijden, ijs, fruit, vlees, vis en groenten maar een plekje voor dit geweldige frambozen ijs kon ik gelukkig nog wel vinden.
Dit frambozen ijs is fris en romig en volgens mijn kinderen smaakt het naar het roze laagje van de magnum’s! Als je de ingrediënten voor dit ijs bij elkaar voegt na de lunch en in de vriezer zet heb je een heerlijk fris en fruitig toetje voor na het avondeten.
Bij dit zelfgemaakte ijs hoef je er niet aan te denken om het koelelement van je ijsmachine in de vriezer te leggen, je hebt zo’n apparaat niet eens nodig voor dit ijs.
Ingrediënten:
100 gram bevroren frambozen
3 eetlepels citroensap
200 gram poedersuiker
125 ml Griekse yoghurt
1 theelepel vanille extract
250 ml slagroom
Bereiding:
- Maal de frambozen fijn met een blender, of ontdooi ze in de magnetron en prak ze fijn.
- Meng de frambozen met het citroensap, poedersuiker, Griekse yoghurt en het vanille extract totdat de suiker is opgelost.
- Klop de slagroom nu half stijf en roer deze door het frambozenmengsel. Schep het mengsel in een bak die in de diepvries kan en laat minstens vier uur opstijven.
Je zou de framboosjes ook nog door een zeef kunnen doen zodat je een nog gladder ijs krijgt.
Dit ijs lijkt me ook heel lekker om met diepvries kersen te maken.
Snel klaar frambozen ijs
(Gebaseerd op een recept van The sugar hit)