Dit is echt zo’n gerecht waar ik zomaar ineens zin in kan krijgen en dan moet het ook gelijk gemaakt worden! Het is dan ook de hoogste tijd dat het recept voor Oosters stoofvlees hier op mijn blog terecht komt!
Sowieso ben ik dol op stoofvlees, zelfs met warm weer is dit iets waar ik dan toch gewoon zin in kan hebben en ook in de zomer of lente vind ik het leuk om een pruttelend pannetje op het fornuis of in de oven te hebben staan. Geen omkijken naar en ’s avonds toch een heerlijk maaltje!
Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
1 kilo runderriblappen of rundersucade
1 ui, gesnipperd
3 wortels is plakjes
200 ml lichte sojasaus (minder zout)
200 gram donkere basterdsuiker
4 steranijs
1//2 theelepel gemberpoeder
5 tenen knoflook, gepeld
100 ml rijstwijnazijn
2 theelepels vissaus
500 ml runderbouillon
1 theelepel sesamolie
4 bosuitjes, in reepjes
rode peper, voor garnering
Bereiding:
In dit gerecht is zout toevoegen meestal niet nodig, want alhoewel het nodig is om de minder zoute sojasaus te gebruiken is het nog steeds behoorlijk zout.
Oosters stoofvlees met wortel
(Losjes gebaseerd op een recept uit Delicious)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…