Het barbecue seizoen is weer begonnen en natuurlijk is ook op de grill kip een van onze favorieten. Deze kip spiesje met tomaat en artisjok zijn simpel om te maken en weer eens iets anders dan kip sate of kip kebab.
De geroosterde citroenen geven heel veel extra smaak aan deze simpele kip spiesjes en de geitenkaas en munt maken dit gerechtje helemaal af!
Ik gebruik altijd graag kipdij vlees omdat daar net een beetje meer vet aan zit zodat het bij het grillen niet droog wordt. Ook zorgt de azijn in de marinade voor extra mals vlees en honing en mosterd zijn natuurlijk altijd goed. Ik had ze deze keer niet zolang laten marineren maar de volgende keer ga ik ze zeker een dag van te voren in de marinade zetten.
De geroosterde artisjokken had ik nooit eerder gebruikt maar ze zijn echt ontzettend lekker!
Ingrediënten:
1 theelepel olijfolie
4 eetlepels rode wijnazijn
1,5 eetlepels honing
2 theelepels scherpe mosterd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
750 gram kipdij vlees, in blokjes
zout en peper
3 citroenen, gehalveerd
1 bakje of potje geroosterde artisjokken
500 gram cherry tomaten
zachte geitenkaas
munt
Bereiding:
- Meng in een kom de olijfolie, azijn, honing, mosterd en knoflook. Bestrooi de kip met zout en peper en leg de kip in de schaal met de marinade. Marineer de kip 30 minuten of langer, een hele nacht kan ook.
- Rijg aan prikkers een halve citroen, stukjes kip, geroosterde artisjokken en cherry tomaatjes in een willekeurige volgorde.
- Bak de kip spiesjes op de barbecue totdat ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3 minuten per kant.
- Bestrooi de spiesjes met verkruimelde geitenkaas en blaadjes munt.
Wanneer ik spiesjes maak om te grillen en ik houten stokjes gebruik leg ik die voor gebruik altijd een paar uur in het water zodat ze niet verbranden.
Kip spiesje met tomaat en artisjok
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is)
One thought on “Kip spiesje met tomaat en artisjok”