Deze taart wilde ik vorig jaar met mijn dochters verjaardag al maken, helaas is het er toen niet van gekomen…maar een jaar later was ik deze Oreo cake nog niet vergeten en werd deze prachtige Oreo en aardbeien chocolade taart toch nog gemaakt!
En wat was deze feestelijke cake lekker en eigenlijk ontzettend simpel om te maken. Mocht je nog twijfels hebben en denken dat Oreo en aardbei een vreemde combi is, deze taart bewijst dat Oreo’s altijd lekker zijn 😉
Ingrediënten:
Voor de cake:
140 gram bloem
30 gram cacao poeder
150 gram suiker
1/2 theelepel baksoda
1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
120 ml warme koffie
75 ml plantaardige olie
2 theelepels vanille extract
Voor de topping:
360 ml slagroom
30 gram poedersuiker
snuf zout
1 theelepel vanille extract
18-20 Oreo koekjes, 10 stuks verkruimeld
500 gram aardbeien, kroontjes verwijdert en grote doormidden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 170 graden Celsius. Vet een bakblik met een doorsnede van 23 cm goed in en bestrooi lichtjes met bloem.
- Meng in een ruime kom de bloem, cacao poeder, suiker, baksoda, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de koffie met de olie en het vanille extract.
- Giet het koffie mengsel bij de droge ingrediënten en roer totdat het net gemengd is. Giet het beslag in het bakblik.
- Bak de cake 20 tot 25 minuten in de oven totdat een prikker er droog uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster.
- Als de cake bijna afgekoeld is, klop je de slagroom met de poedersuiker, zout en vanille extract totdat deze stevig is maar niet helemaal stijf. Roer er de verkruimelde koekjes door.
- Schep de Oreo slagroom op de taart en verdeel deze over de bovenkant. Versier de taart met de aardbeien en de rest van de Oreo koekjes in stukken.
Oreo en aardbeien chocolade taart
(Gebaseerd op een recept van Joy the Baker)
Welke grote bakvormen heb je gebruikt?
Hoi Kevin,
Ik gebruikte een ronde bakvorm met een doorsnede van 23 cm.
Staat er een fout in? Ik mis t gedeelte waar de 150 gr suiker in moet??
Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast.
Oooohh myyyy dit ziet er TE lekker uit!!!
Dank je wel Manon! En is gelukkig niet zo moeilijk om te maken 🙂