Recepten

Koekrepen met aardbeien

De laatste tijd heb ik niet echt veel zin om iets te bakken en ook de inspiratie ontbreekt…Op een gegeven moment besloot ik maar gewoon aan de slag te gaan. Deze koekrepen met aardbeien stonden al even op mijn to-do lijstje want ik probeer nog steeds iedere maand het recept van de Goodfood kalender 2016 te maken.

Het is me nog net gelukt om het juni gerechtje in de juiste maand te maken. Ik was wel blij dat ik toch de moed had gevonden om deze te gaan maken want deze aardbeien repen waren echt heerlijk!



Het leuke aan deze repen is dat je 1 deeg maakt en dan het grootste gedeelte gebruikt voor de bodem. Voor de kruimellaag die je er later overheen strooit voeg je nog wat extra ingrediënten toe aan het deeg en zo maak je dan een geweldige kruimellaag!

Ik maakte al wel eens eerder een koekreep met een crumble laagje en ook deze koekrepen met cranberry zijn heerlijk!

Ingrediënten:

300 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
sap en rasp van 1 citroen
300 gram bloem
175 gram suiker + 3 eetlepels
1,5 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
250 gram boter, 200 gram op kamertemperatuur en 50 gram in blokjes gekoeld
4 eetlepels havermout
3 eetlepels hazelnoten, gehakt
2 eetlepels aardbeien jam

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed een vierkant bakblik van 22×22 cm bakpapier. Meng de aardbeien met 4 eetlepels citroensap, zet ze in een zeef om uit te lekken.
  2. Doe de bloem, suiker, 1 theelepel kaneel en een 1/2 theelepel zout in de keukenmachine. Voeg het vanille extract en de zachte boter toe en pulse totdat er een deeg ontstaan.
  3. Haal een kwart van het deeg uit de schaal en zet even apart. Doe de rest van het deeg in je bakblik en maak hier een mooie gelijkmatige bodem van. Prik er een paar keer met een vork in en bak 25 minuten in de oven totdat het begint te kleuren.
  4. Maak ondertussen de kruimellaag voor de bovenkant door de rest van het deeg te mengen met de koude boter, rest van de suiker, havermout, hazelnoten, de rest van de kaneel en de citroenrasp. Wrijf met je vingers totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  5. Als de bodem klaar is meng je de aardbeien met de jam en verdeel je dit over de bodem. Strooi er de kruimelige topping over. Bak nog 30 tot 35 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en de aardbeien bubbelen.
  6. Laat helemaal afkoelen in het bakblik en snijdt er daarna repen of blokjes van.

Koekrepen met aardbeien
(Gebaseerd op een recept van de Goodfood kalender)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago