De laatste tijd heb ik niet echt veel zin om iets te bakken en ook de inspiratie ontbreekt…Op een gegeven moment besloot ik maar gewoon aan de slag te gaan. Deze koekrepen met aardbeien stonden al even op mijn to-do lijstje want ik probeer nog steeds iedere maand het recept van de Goodfood kalender 2016 te maken.
Het is me nog net gelukt om het juni gerechtje in de juiste maand te maken. Ik was wel blij dat ik toch de moed had gevonden om deze te gaan maken want deze aardbeien repen waren echt heerlijk!
Het leuke aan deze repen is dat je 1 deeg maakt en dan het grootste gedeelte gebruikt voor de bodem. Voor de kruimellaag die je er later overheen strooit voeg je nog wat extra ingrediënten toe aan het deeg en zo maak je dan een geweldige kruimellaag!
Ik maakte al wel eens eerder een koekreep met een crumble laagje en ook deze koekrepen met cranberry zijn heerlijk!
Ingrediënten:
300 gram aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
sap en rasp van 1 citroen
300 gram bloem
175 gram suiker + 3 eetlepels
1,5 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
250 gram boter, 200 gram op kamertemperatuur en 50 gram in blokjes gekoeld
4 eetlepels havermout
3 eetlepels hazelnoten, gehakt
2 eetlepels aardbeien jam
Bereiding:
Koekrepen met aardbeien
(Gebaseerd op een recept van de Goodfood kalender)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…