Gestoofde octopus met orzo

Deze gestoofde octopus met orzo was de reden dat ik het laatste boek van Nigella Lawson, simply Nigella graag wilde hebben. We zagen dit gerecht klaargemaakt worden op 24 kitchen en ik weet niet precies waarom, maar mijn middelste wilde dit graag eten.


We gingen op zoek naar inktvis maar ik kon geen verse vinden, alleen maar stukken in de diepvries. Wel jammer want eigenlijk wilde we er tentakels bij…

Ik maakte dus voor het eerst octopus klaar en dat was ontzettend goed gelukt, we kunnen nu weer op zoek naar verse inktvis met tentakels.

Ingrediënten voor de gestoofde octopus met orzo:

2 eetlepels olijfolie
1 kleine rode ui, in plakjes
1 venkel, kern verwijdert en in stukjes
2 teentjes knoflook, geplet
700 gram inktvis tubes
300 gram orzo pasta (riso)
1 blik gehakte tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels ouzo of andere drank met anijssmaak
1 bos dille, blaadjes fijngesneden
zout en peper naar smaak
citroensap
Parmezaanse kaas

Bereiding van de gestoofde octopus met orzo:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius.  Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan, bak hierin op laag vuur de ui, venkel, knoflook en inktvis. Laat zachtjes zo’n 10 minuten sudderen.
  2. Voeg de orzo pasta, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Vul het blik van de tomatenblokjes met water en giet dit ook in de pan. Voeg de ouzo toe en roer goed door. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pan en zet de pan zo’n anderhalf uur in de oven totdat de inktvis zacht is en het vocht opgenomen.
  3. Plaats de pan op het fornuis en voeg 250 ml kokend water toe. Roer alles los van de bodem, breng op smaak met zout en peper en voeg het grootste gedeelte van de dille toe. Roer nog een keer goed door en zet de pan nog zo’n 10 minuten in de oven zonder deksel.
  4. Haal uit de oven en strooi er de rest van de dille overheen. Verdeel over de borden en breng op smaak met wat citroensap en Parmezaanse kaas.

Gestoofde octopus met orzo
(Gebaseerd op een recept uit Simply Nigella van Nigella Lawson)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Gestoofde octopus met orzo
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago