Het is een klassieker natuurlijk de combi van tomaat, mozzarella en basilicum! En deze keer wilde ik er een caprese kip mee maken…
Ik maakte al eens aubergines gevuld met mozzarella en tomaat en regelmatig eten we ook een salade caprese, alhoewel mijn dochter enkel de mozzarella eet en mijn middelste alleen de tomaten…
De laatste tijd eten wij zoveel gerechten met kip…kip is natuurlijk ook zo veelzijdig door de neutrale smaak, je kunt er echt alle kanten mee op. Maar deze kip caprese was toch wel een van de lekkerste kip gerechten die we de afgelopen weken gegeten hebben, komt bij dat het een lekker simpel en snel recept is. Met een frisse salade en wat gebakken aardappeltjes heb je zo een compleet avondmaal.
2 kipfilets, gehalveerd
zout en peper
olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 stevige tomaten
10 grote basilicum blaadjes
125 gram mozzarella, in plakken
Garneer de kip met nog wat extra basilicum blaadjes.
De volgende dag maakte ik een broodje kip caprese met de restjes en dit was echt zo lekker!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…