Deze aardappelsalade is eigenlijk te simpel! Maar elke barbecue vragen mijn kinderen of ik alsjeblieft deze aardappelsalade met spekblokjes wil maken. Zonder deze salade met krieltjes is een barbecue eigenlijk niet compleet.
Eigenlijk is het ook een ideaal recept, snel klaar, simpele ingrediënten en aan te passen naar smaak zolang er maar aardappeltjes en spekblokjes in zitten.
Maar ook wanneer we niet gaan grillen durf ik deze salade best op tafel te zetten. Met dit warme weer maak ik ’s ochtends snel even de ingrediënten klaar, gooi alles bij elkaar en zet de schaal in de koelkast zodat ik voor het avondeten alleen een groene salade en wat vlees hoef klaar te maken.
Ingrediënten voor de aardappelsalade met spekblokjes :
- 900 gram mini krieltjes
- 250 gram spekblokjes
- 125 gram zure room of crème fraîche
- bieslook
Bereiding van de Aardappelsalade met spekblokjes:
- Kook de krieltjes gaar. Ik doe dit meestal in de magnetron, 10 tot 15 minuten op de hoogste stand met een klein scheutje water. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn.
- Giet de krieltjes af en doe ze in een schaal. Schep de nog warme spekblokjes erdoor. Laat een klein beetje afkoelen en roer er dan de zure room of crème fraîche door.
- Plaats in de koelkast en laat helemaal afkoelen. Knip vlak voor het serveren de bieslook fijn en meng dit door de salade.
In plaats van bieslook kun je ook lente uitjes of krul peterselie toevoegen.
Zout en peper is niet nodig de spekblokjes zorgen voor voldoende smaak.
One thought on “Aardappelsalade met spekblokjes en bieslook”