In mijn vriezer lag een zak met garnalen en die wilde ik op de barbecue klaarmaken. Ik kon alleen niet helemaal kiezen wat voor smaken ik wilde gebruiken. Ik wilde iets maken waardoor de smaak van de garnalen goed uit zouden komen en ik denk dat dat wel gelukt is met deze gegrilde tequila en limoen garnalen, oftewel dronken garnalen.
Deze marinade is erg lekker met de garnalen en weer eens iets anders door de tequila. Ik gebruikte deze keer metalen spiesjes, het voordeel hieraan is dat je ze niet eerst hoeft te weken zoals houten prikkers.
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels tequila
1 theelepel sojasaus
2 theelepels limoensap
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel suiker
750 gram grote garnalen, schoongemaakt en gepeld
partjes limoen voor erbij
eventueel chili vlokken
Er is geen extra zout nodig, de sojasaus maakt de garnalen zout genoeg.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments