Op vrijdagavond is vind ik het altijd fijn om iets makkelijks te eten, favoriet is stokbrood met allerlei lekkers (of friet natuurlijk). Deze frittata met antipasti is daar eigenlijk een soort van variatie op. Schrik niet maar deze eieren gaan 2,5 uur in de oven! En deze mega frittata wordt gemaakt met 15 eieren!
Op vrijdagmiddag ben ik meestal vrij en regelmatig maak ik dan iets speciaals om het weekend mee te beginnen, zoals bijvoorbeeld een tarte soleil. En ook deze langzaam gegaarde frittata vond ik wel een fijn recept om op zo’n dag klaar te maken. Nadat het ei de oven in is gegaan heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Je serveert dit gebakken ei met ham, olijven, tomaten en lekker brood.
Ingrediënten voor de frittata met antipasti :
15 eieren
60 ml olijfolie
60 ml slagroom
25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 theelepel nootmuskaat
1 teen knoflook, geperst
Voor erbij:
prosciutto, salami, olijven, zongedroogde tomaten, mozzarella, geroosterd brood, tomaten, basilicum
Bereiding van de frittata met antipasti :
- Verwarm de oven voor tot 100 graden Celsius. Bekleed een ovenvaste pan van 22 cm met bakpapier.
- Klop de eieren in een grote kom en voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijf kloppen. Klop de room, parmezaan, nootmuskaat, knoflook en zout naar smaak door de eieren.
- Schenk het mengsel in de koekenpan en bak 2,5 uur in de oven, totdat de frittata net stevig is. Laat 15 minuten in de pan afkoelen Leg de frittata op een bord en snijdt in partjes.
- Bestrooi met peper en serveer met de antipasti die je gekozen hebt, geef er lekker brood bij.
Het ei is ook de volgende dag nog lekker op een broodje.
Frittata met antipasti
(Gebaseerd op een recept uit de Delicious)