Ik bak altijd graag cakes, ze zijn makkelijk om te maken en meestal echt ontzettend lekker. Deze cannoli cake met ricotta zit volgestopt met allerlei lekkers. Chocola, pistache nootjes, sinaasappel en citroen…
Deze cake bevat eigenlijk hetzelfde lekkers als een cannoli, je weet wel zo’n Italiaans opgerold taartje gevuld met room. Als wij naar de Markthal gaan in Rotterdam is dat een van de lekkere dingen daar waar we moeilijk weerstand aan kunnen bieden. Vooral die met pistache vind ik altijd zo lekker!
Mijn cake was een beetje kruimelig maar helemaal niet droog en alle smaakjes combineerde zo goed met elkaar. Ik was heel blij met deze cake.
200 gram suiker
rasp van 1 sinaasappel
rasp van 1 citroen
120 ml olijfolie
250 gram ricotta
2 grote eieren
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel kaneel
snuf piment
190 gram bloem
170 gram chocolade, fijn gehakt
60 gram gepelde pistache noten, gehakt
Doordat je de rasp door de suiker mengt proef je deze smaken heel goed terug in de cake (en je handen ruiken ook nog lekker).
De cake is de volgende dag nog lekkerder omdat alle smaken dan goed gemengd zijn.
Cannoli cake met ricotta
(Gebaseerd op een recept van Smitten Kitchen)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…