Doordat ik al mijn recepten die in de smaak vallen bewaar op mijn blog valt het vaak later pas op dat er perioden zijn dat ik een bepaald product vaak gebruik. Zo is er op het moment de ricotta die ik overal in stop. Ook in deze geroosterde groenten rolletjes van courgette, aubergine en paprika zit deze kaas.
Ik had dit soort rolletjes al vaker voorbij zien komen maar nu ik in mijn ricotta fase zit moesten deze gewoon gemaakt worden. Natuurlijk moeten ook mijn courgettes op. Het is eigenlijk een heel simpel gerecht, alleen het grillen van de groenten kost wat tijd en het oprollen is even een dingetje. Na een paar keer oefenen werden ze al mooier en ook de niet zo mooi opgerolde waren ontzettend lekker.
olijfolie
2 courgettes
2 aubergines
3-4 geroosterde paprika’s uit een pot
100 gram ricotta
klein handjevol, basilicumblaadjes, fijngesneden
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
pijnboompitten, geroosterd
Ik roosterde mijn groenten op een tafelgrill bekleed met aluminiumfolie, dit werkte heel fijn.
Je kunt ook pesto door de ricotta roeren, ongeveer 2 eetlepels. Wel de basilicum en kaas weglaten dan.
Geroosterde groenten rolletjes met ricotta
(Gebaseerd op een recept uit de Goodfood)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…