Het lekker pittige chorizo worstje is een heerlijke smaakmaker in veel gerechten en zeker ook in deze mais en bonen salade met chorizo. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik deze pittige Spaanse worst proefde en ik vond het niet lekker! Jaren heb ik die chorizo toen links laten liggen, toch zonde…
Mijn jongens hebben daar helemaal geen last van en zijn dol op de pittige paprika smaak, zo vinden ze mijn platbrood waarin deze worst zit heerlijk! En ondertussen kan ik ook echt van de smaak van chorizo genieten.
Dus nog even voor zomer teneinde is, een frisse en pittige salade. Ook lekker bij de barbecue trouwens 😉
Ingrediënten voor de mais en bonen salade met chorizo:
Voor de salade:
1 blikje mais, uitgelekt
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 avocado, geschild en in blokjes
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in ringen
250 gram chorizo, in plakjes
koriander, gehakt
Voor de dressing:
1 theelepel komijnpoeder
2 limoenen, sap en rasp
1 eetlepel sherry of rode wijn azijn
60 ml olijfolie
Voor erbij:
tortilla’s
zure room
Bereiding van de mais en bonen salade met chorizo:
- Meng de mais, bonen, avocado, tomaat en ui in een ruime schaal door elkaar. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en zet even opzij.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes chorizo ongeveer 2 minuten per kant tot ze knapperig zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
- Schep de chorizo en de koriander door de salade. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze samen met de zure room bij de salade.
Je kunt natuurlijk ook verse mais gebruiken en deze na het koken van de kolf af snijden.
Mais en bonen salade met chorizo
(Gebaseerd op een recept uit Delicious, het saladeboek)