Het lekker pittige chorizo worstje is een heerlijke smaakmaker in veel gerechten en zeker ook in deze mais en bonen salade met chorizo. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik deze pittige Spaanse worst proefde en ik vond het niet lekker! Jaren heb ik die chorizo toen links laten liggen, toch zonde…
Mijn jongens hebben daar helemaal geen last van en zijn dol op de pittige paprika smaak, zo vinden ze mijn platbrood waarin deze worst zit heerlijk! En ondertussen kan ik ook echt van de smaak van chorizo genieten.
Dus nog even voor zomer teneinde is, een frisse en pittige salade. Ook lekker bij de barbecue trouwens 😉
Voor de salade:
1 blikje mais, uitgelekt
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 avocado, geschild en in blokjes
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in ringen
250 gram chorizo, in plakjes
koriander, gehakt
Voor de dressing:
1 theelepel komijnpoeder
2 limoenen, sap en rasp
1 eetlepel sherry of rode wijn azijn
60 ml olijfolie
Voor erbij:
tortilla’s
zure room
Je kunt natuurlijk ook verse mais gebruiken en deze na het koken van de kolf af snijden.
Mais en bonen salade met chorizo
(Gebaseerd op een recept uit Delicious, het saladeboek)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…