Drankjes

Sangria, een heerlijk zomers drankje

Sangria is  een heerlijk zomerse drankje bij uitstek, fris, tikje zoet en dan natuurlijk al die lekkere vruchten. Het is ook een fijn drankje bij een etentje of samen met vrienden en familie in de tuin, een grote kan schenkt natuurlijk wel prettig uit en staat gezellig.

Ik herinner me zelfs nog wel de eerste keer dat ik sangria dronk, dat was in Spanje en ik vond het best wel lekker. Probleem was wel dat ik in die tijd eigenlijk amper alcohol dronk en deze sangria kwam best hard aan. Het voordeel van thuis maken is natuurlijk  dat je je drankje zo sterk kunt maken als je zelf lekker vind!

Niet te geloven dat het alweer september is…Ik hoop dat we nog even kunnen genieten van de zomer of een mooie nazomer met een kan heerlijk frisse sangria op het terras en natuurlijk een barbecue 🙂

Ingrediënten voor de sangria:

Voor een kan:

1 sinaasappel, in plakken
1 citroen, in plakken
1 nectarine, ontpit en in plakjes
eventueel blauwe bessen en frambozen
750 ml zoet frisse rode wijn
150 ml triple sec
7-up of bruisend water

Bereiding van de sangria:

  1. Doe het fruit in een ruime kan, schenk hierop de rode wijn en de triple sec. Roer goed door en plaats de kan in de koelkast om lekker koud te laten worden.
  2. Vul glazen met ijsklontjes en schenk deze half vol met de sangria, vul aan met 7-up of bruisend water. Garneer eventueel met wat extra fruit.

Je kunt natuurlijk elke soort fruit gebruiken die je wil, maar sinaasappels zijn eigenlijk wel een must 😉
Ik vind zelf bruisend water altijd lekker, dat is wat frisser maar hou je van zoet dan is 7-up echt een aanrader.
Je kunt altijd nog meer of minder bruisend water en/of triple sec toevoegen, helemaal naar eigen smaak.

Proost!

Summary
Recipe Name
Sangria
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago