Met deze hele week nog prachtig weer in het vooruitzicht gaan wij natuurlijk de barbecue nog eens aansteken en ik weet zeker dat wij niet de enige zijn! Wil je eens iets anders op je barbecue leggen probeer dan zeker eens deze gegrilde sardines in serranoham.
Ooit heel lang geleden aten we gegrilde sardines in Portugal. Heel lekker vond ik die maar geen idee hoe thuis sardines klaar te maken…blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn hoor en deze sardientjes gerold in ham zijn simpel en erg lekker!
Speciaal voor deze visjes kocht ik een visrek voor op de barbecue, dat werkte echt heel fijn. Iets minder fijn was het schoonmaken van deze kleine visjes, volgende keer laten we ze toch maar schoongemaakt door de visboer, ieder zijn vak zeg maar 😉
1 blik kikkererwten
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
8 tot 12 verse sardines, schoongemaakt
8-12 dunne plakken serannoham of andere lekkere rauwe ham
bladsla
tomatenchutney
Bereiding van de gegrilde sardines met serannoham:
De sardientjes die wij hadden waren best wel klein dus we maakten er wat meer klaar.
Tomatenchutney moest ik even naar zoeken, ben van plan om die nog eens zelf te gaan maken.
Gegrilde sardines met serannoham
(Gebaseerd op een recept uit de Delicious)
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…