Pastasalade met meloen en rauwe ham

pastasalade met meloen en rauwe ham

Een pastasalade maak ik niet heel vaak, ik eet mijn pasta liever met een saus en dan warm maar toen ik een receptje zag voor een pastasalade met meloen en rauwe ham vond ik dat idee zo geweldig dat ik het wel moest maken.

De pasta salade  die ik een jaar geleden maakte was ook erg lekker maar deze is toch wel mijn nieuwe favoriet. De combinatie van de zoete rijpe meloen met de hartige krokant gebakken ham is gewoon perfect. Komt bij dat deze salade erg makkelijk te maken is, ideaal dus voor een zomerse dag in september waarop je liever van het weer geniet dan in de keuken staat ?

Ingrediënten voor de pastasalade met meloen en rauwe ham:

500 gram fusilli
olijfolie
100 gram Schwarzwalder schinken
250 gram cherry tomaten
bosje bieslook, fijngesneden
cantaloupe meloen, geschild en in blokjes
75 gram waterkers
150 gram feta

Bereiding van de pastasalade met meloen en rauwe ham:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en doe in een schaal.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de schinken op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig. Haal de ham uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de tomaatjes ongeveer 5 minuten totdat ze beginnen te poffen.
  3. Schep de spek, tomaatjes, 2/3 de van de bieslook, cantaloupe, waterkers en 2 eetlepels olijfolie voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verkruimel de feta over de pastasalade en bestrooi met de rest van de bieslook.

Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor 4 personen en dan heb je nog een restje voor de lunch de volgende dag.

Pastasalade met meloen en rauwe ham
(Gebaseerd op een recept uit de Allerhande)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastasalade met meloen en rauwe ham
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie